U vraagt de uitkering betaald ouderschapsverlof achteraf aan voor uw werknemer. Dat doet u nadat deze minimaal 1 keer het aantal uren van zijn werkweek verlof heeft opgenomen. Aanvragen van de uitkering kan alleen voor hele werkweken. Bijvoorbeeld: uw werknemer werkt normaal gesproken 5 dagen per week en neemt nu 1 dag per week betaald ouderschapsverlof op. U kunt dan als werkgever na 5 weken een uitkering bij ons aanvragen voor 1 werkweek betaald ouderschapsverlof. Om het volledige bedrag te ontvangen, moet u de aanvraag uiterlijk binnen 1 jaar en 3 maanden na de eerste verlofdag doen.

Let op: Wil uw werknemer een halve werkweek (extra) ouderschapsverlof opnemen? Vraag de uitkering betaald ouderschapsverlof dan voor hele werkweken aan en laat uw werknemer de halve werkweek als onbetaald ouderschapsverlof opnemen.

Als u een uitkering betaald ouderschapsverlof aanvraagt, heeft u de volgende gegevens van uw werknemer nodig:

  • De geboortedatum van het kind. Als uw werknemer een meerling heeft gekregen, heeft u alleen de geboortedatum van het jongste kind nodig.
  • De ingangsdatum van het betaald ouderschapsverlof.
  • Het aantal werkweken dat uw werknemer betaald ouderschapsverlof heeft opgenomen (minimaal 1 week en maximaal 9 weken).
  • Uw bevestiging dat uw werknemer het aantal weken verlof van het eerste betaalverzoek al heeft opgenomen. Dit geeft u aan op het aanvraagformulier.
Aanvragen uitkering betaald ouderschapsverlof (dit is een WAZO-uitkering)

Nadat wij uw aanvraag hebben ontvangen, krijgt u binnen 4 weken een beslissing van ons.

Bekijk onze video over het aanvragen van een uitkering betaald ouderschapsverlof via het werkgeversportaal.