U maakt gebruik van een oude browser. Update uw browser om optimaal gebruik te maken van uwv.nl.

Aanvragen ontslagvergunning wegens bedrijfseconomische redenen deel C

U wilt een ontslagvergunning aanvragen voor 1 of meer werknemers.

Vul hiervoor de formulieren Aanvraag ontslagvergunning wegens bedrijfseconomische redenen in. De aanvraag bestaat uit 3 digitale formulieren: A, B en C. Deel B vult u in voor elke werknemer voor wie u ontslag aanvraagt. Deel A en C vult u maar 1 keer per aanvraag in.

Als u alles heeft ingevuld, uploadt u de formulieren via het werkgeversportaal. Als uw aanvraag compleet is, kunnen wij deze binnen 4 weken afhandelen. Is er een extra ronde nodig van hoor en wederhoor? Of is er een (deskundigen)advies nodig? Dan duurt de behandeling langer.

Let op: bent u een uitzendwerkgever? En vraagt u een ontslagvergunning aan voor 1 of meer uitzendwerknemers vanwege het vervallen van een inleenopdracht? Dan gebruikt u voor uw aanvraag ook het formulier Aanvraag ontslagvergunning wegens bedrijfseconomische redenen – deel C.

Account voor het werkgeversportaal aanvragen

Om het werkgeversportaal te kunnen gebruiken heeft u (of een gemachtigde) een account nodig. Heeft u nog geen account? Vraag dan een account aan via Account aanvragen werkgeversportaal.
Binnen 5 werkdagen is uw aanvraag voor het werkgeversportaal afgehandeld.

Een overzicht van de formuliervragen en toelichtende informatie vindt u in Tekst en toelichting Aanvraag ontslagvergunning wegens bedrijfseconomische redenen - deel C , Handleiding ontslagaanvraag wegens bedrijfseconomische redenen en Handleiding gebruik ontslagformulieren .

Aanvragen ontslagvergunning wegens bedrijfseconomische redenen C

Let op: voordat u verder gaat met formulier C, moet u de formulieren A en B eerst invullen. Heeft u dat nog niet gedaan? Doe dit dan alsnog: 

  1. Begin met
    Aanvragen ontslagvergunning wegens bedrijfseconomische redenen A.
  2. Als u formulier A heeft ingevuld, gaat u verder met
    Aanvragen ontslagvergunning wegens bedrijfseconomische redenen B

Klantenservice

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Klantenservice

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten