Om uw dagloon te berekenen delen wij uw sv-loon van de referteperiode door 261. Dit is het gemiddelde aantal dagloondagen in 1 jaar. De uitkomst is uw dagloon. Heeft u korter dan 1 jaar bij uw laatste werkgever gewerkt? Dan berekenen we uw dagloon op een andere manier:

  • Bent u na het begin van de referteperiode in dienst gekomen? Uw loondagen zijn dan de dagen vanaf het begin van uw dienstverband tot en met de laatste dag van de referteperiode. Wij delen uw sv-loon door dit aantal loondagen. De uitkomst is uw dagloon.
  • Bent u na het einde van de referteperiode in dienst gekomen? Uw loondagen zijn dan de dagen van het begin van uw dienstverband tot de dag waarop u met verlof gaat. Wij delen uw sv-loon door dit aantal loondagen. De uitkomst is uw dagloon.

Was uw loon in de referteperiode lager door ziekte of verlof? Dan kijken wij naar de loonperiode van 4 weken of 1 maand vóór u ziek werd of verlof had.

Maximumdagloon

Houd er rekening mee dat er voor uw uitkering een maximumdagloon van € 274,44 geldt. De zwangerschapsuitkering die u krijgt is daarom nooit hoger dan dit bedrag.

Verdient u meer dan dit maximumdagloon? Dan zal uw werkgever meestal de uitkering aanvullen tot uw normale loon. Hij is dit niet verplicht.