Kunt u weer meer verdienen? Dan kan uw uitkering stoppen. Wanneer die precies stopt, hangt af van welke WIA-uitkering u heeft.

Loongerelateerde uitkering

U ontvangt de loongerelateerde uitkering altijd tot de maximale duur. Ook als u weer meer dan 65% verdient van wat u verdiende voordat u ziek werd. Wat de maximale duur is, leest u in de beslissingsbrief.

IOW-uitkering na de loongerelateerde uitkering

Heeft u de AOW-leeftijd nog niet bereikt als uw loongerelateerde uitkering eindigt? En was u 60 jaar en 4 maanden of ouder toen die uitkering begon? Dan kunt u mogelijk een (aanvullende) IOW-uitkering krijgen. Als dit voor u geldt, dan krijgt u vanzelf bericht van ons. Meer over de voorwaarden voor een IOW-uitkering leest u op Voorwaarden IOW-uitkering na loongerelateerde WGA.

Loonaanvullingsuitkering en de vervolguitkering

Verdient u tijdens of na uw loongerelateerde uitkering weer meer dan 65% van uw oude loon? Dan ontvangt u vanaf dat moment nog maximaal 1 jaar een loonaanvullingsuitkering of een vervolguitkering. Het kan dus zijn dat u deze eventuele uitkering korter dan 1 jaar krijgt. In sommige gevallen ontvangt u na uw loongerelateerde uitkering helemaal geen uitkering meer.

Voorbeeld 1:
U verdient een half jaar voor het einde van de loongerelateerde uitkering weer meer dan 65% van uw oude loon. Na afloop van die uitkering krijgt u nog een half jaar een loonaanvullingsuitkering.

Voorbeeld 2:
U verdient 2 jaar voor het einde van de loongerelateerde uitkering weer meer dan 65% van uw oude loon. Uw uitkering stopt aan het einde van de die uitkering. U krijgt dan geen loonaanvullingsuitkering meer.

Kunt u volgens de arbeidsdeskundige meer dan 65% van uw loon verdienen, maar doet u dit niet? Dan stopt uw uitkering na 2 maanden.

Krijg ik een WW-uitkering als ik geen werk kan vinden?

Heeft u een WIA-uitkering en werkt u daarnaast? En verliest u deze baan? Of stopt uw WIA-uitkering omdat u meer kunt verdienen, maar vindt u geen passend werk? Dan kunt u een WW-uitkering krijgen als u in de 36 weken voordat u werkloos werd, minimaal 26 weken heeft gewerkt. Het maakt niet uit hoeveel uur u per week u werkte in die 26 weken. U krijgt de WW-uitkering voor het aantal uren dat u weer aan het werk was. De WW-uitkering vraagt u aan via werk.nl.