Ik kan weer meer verdienen

Kunt u weer meer verdienen? Dan kan uw uitkering stoppen. Wanneer die precies stopt, hangt af van welke WIA-uitkering u heeft.

Loongerelateerde uitkering (LGU)

U ontvangt de loongerelateerde uitkering altijd tot de maximale duur. Ook als u weer meer dan 65% verdient van wat u verdiende voordat u ziek werd. Wat de maximale duur is, leest u in de beslissingsbrief.

Loonaanvullingsuitkering (LAU) en de vervolguitkering (VVU)

Verdient u weer meer dan 65% van uw oude loon tijdens of na uw LGU? Dan stopt vanaf dat moment de LAU of VVU na 1 jaar. Daarom kan het zijn dat u na uw LGU korter dan 1 jaar LAU of VVU krijgt. Of dat u helemaal geen LAU of VVU meer krijgt.

Voorbeeld 1:
U verdient een half jaar voor het einde van de LGU weer meer dan 65% van uw oude loon. Na afloop van uw LGU krijgt u nog een half jaar een LAU.

Voorbeeld 2:
U verdient 2 jaar voor het einde van de LGU weer meer dan 65% van uw oude loon. Uw uitkering stopt aan het einde van de LGU. U krijgt dan geen LAU meer.

Kunt u volgens de arbeidsdeskundige meer dan 65% van uw loon verdienen, maar doet u dit niet? Dan stopt uw uitkering na 2 maanden.

IOW-uitkering

Heeft u de AOW-leeftijd nog niet bereikt als uw loongerelateerde uitkering eindigt, maar bent u wel ouder dan 60 jaar? Dan kunt u mogelijk een IOW-uitkering krijgen. Als dit voor u geldt, dan krijgt u hierover vanzelf bericht.

Krijg ik WW als ik geen werk kan vinden?

Heeft u een WIA-uitkering en werkt u daarnaast? En verliest u deze baan? Of stopt uw WIA-uitkering omdat u meer kunt verdienen, maar vindt u geen passend werk? Dan kunt u een WW-uitkering krijgen als u na het begin van uw WIA-uitkering minimaal 26 weken heeft gewerkt. U krijgt de WW-uitkering voor het aantal uren dat u weer aan het werk was. De WW-uitkering vraagt u aan via werk.nl.