Ik heb een nieuwe baan gevonden

U heeft een nieuwe baan gevonden. Wat er dan met uw WW-uitkering gebeurt, hangt af van hoeveel u gaat verdienen.

Wilt u weten of uw uitkering stopt of dat u nog een aanvullende WW-uitkering krijgt? Dan heeft u uw WW-maandloon nodig. U vindt dit loon in de brief waarin staat dat u een WW-uitkering krijgt (de beslissingsbrief).

Wanneer stopt uw uitkering?

Wij beoordelen per kalendermaand of uw WW-uitkering stopt. Verdient u bij een werkgever meer dan 87,5% van uw WW-maandloon? Dan stoppen wij de betaling van uw WW-uitkering voor die maand. Als u verwacht dat u voor een langere periode aan het werk gaat, dan zetten wij uw WW-uitkering volledig stop. Het is daarom belangrijk dat u altijd doorgeeft dat u werk heeft gevonden. Dat doet u met het wijzigingsformulier op Mijn UWV. Wat u moet doen voordat wij uw uitkering kunnen stoppen, leest u hieronder bij Wat ik moet doen voordat mijn uitkering wordt beƫindigd.

Wilt u weten wat er met uw uitkering gebeurt als u als zelfstandige gaat werken? Kijk dan op Bedrijf starten met een WW-uitkering.

Wanneer krijgt u een aanvullende WW-uitkering?

Gaat u in uw nieuwe baan 87,5% van uw maandloon verdienen of minder? Dan krijgt u een aanvullende WW-uitkering. U leest hier alles over op de pagina Werken naast uw WW-uitkering.

Uw aanvullende WW-uitkering zelf stopzetten

Werkt u (bijna) hetzelfde aantal uren als voordat u werkloos werd? Dan kunt u soms uw aanvullende uitkering zelf stopzetten. Zet u uw uitkering stop? Dan vervallen de plichten die tijdens uw WW-uitkering golden, zoals uw sollicitatieplicht. Het is wel belangrijk dat u alle documenten bewaart die met uw uitkering te maken hebben.

Meer over het stopzetten van uw aanvullende uitkering, leest u hieronder, bij Ik wil mijn aanvullende WW-uitkering stopzetten.