Toch werken met IVA of Wajong zonder arbeidsvermogen

Als u een IVA-uitkering of een Wajong-uitkering zonder arbeidsvermogen heeft, hoeft u niet te re-integreren. Maar misschien wilt u dat wel. Wij kunnen u met het volgende helpen.

  • een proefplaatsing
  • een re-integratietraject
  • een opleiding waarmee u weer aan het werk kunt

Dit is een nieuwe regeling en dit duurt tot en met 20 april 2028.

Geen herbeoordeling

Als u door deze regeling betaald werk gaat doen, krijgt u in ieder geval tot en met 30 september 2027 geen herbeoordeling.

Wilt u re-integreren met IVA of Wajong zonder arbeidsvermogen?

Bel met UWV Telefoon Werknemers. U vindt het telefoonnummer op Service & contact. Een arbeidsdeskundige belt u binnen 5 werkdagen terug. U kunt dan aangeven wat u graag wilt gaan doen. En wat u daarvoor nodig heeft. Wij kunnen u ook helpen met voorzieningen die u nodig heeft om weer aan het werk te gaan of een opleiding te volgen. De arbeidsdeskundige kijkt samen met u wat u kunt doen. Ook kunt u eventuele vragen of zorgen over de invloed van betaald werk op uw uitkering bespreken.

Waarom deze regeling tijdelijk is

Wij willen onderzoeken of mensen met een IVA-uitkering of een Wajong-uitkering zonder arbeidsvermogen weer aan het werk gaan als zij daarbij hulp krijgen. En of wij u hierbij voldoende kunnen helpen.

Voordelen voor de werkgever

De regeling is ook voor een werkgever aantrekkelijk. Deze kan bijvoorbeeld loondispensatie krijgen of gebruik maken van de no-riskpolis. Kijk voor een overzicht van alle mogelijkheden op Voordelen en regelingen voor werkgevers.

Service & contact

Heeft u hulp nodig?

Wij helpen u graag!

Service & contact
Terug naar boven

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten