Ik verdien genoeg

Lukt het u om langer dan 1 jaar meer dan het minimum(jeugd)loon te verdienen? En heeft u geen hulp bij uw werk meer nodig? Dan stopt uw Wajong.

Uw Wajong stopt ook als u 5 jaar heeft gewerkt én u daarna 75% van het minimum(jeugd)loon verdient én geen hulp bij uw werk meer nodig heeft.

Het kan ook zijn dat wij u uitnodigen voor een gesprek met onze arts en eventueel met de arbeidsdeskundige. Zij beoordelen opnieuw wat uw mogelijkheden zijn. Vinden zij dat u 75% of meer van het minimum(jeugd)loon kunt verdienen? En dat u daarbij geen hulp meer nodig heeft? Dan stopt uw Wajong.

Natuurlijk is het ook mogelijk dat u zelf geen Wajong meer wilt. Schrijf dan een brief naar het UWV-kantoor waar u post van krijgt. Het telefoonnummer vindt u op Service & contact. Houd uw burgerservicenummer (BSN) bij de hand. Wij kunnen u dan sneller helpen.

Geef wijzigingen door

Geef veranderingen in uw werk en inkomsten altijd door aan UWV met het formulier Wijzigingen doorgeven als u een WAO-, WAZ-, of Wajong-uitkering heeft. Doe dat binnen 1 week nadat het bij u bekend is. Of had kunnen zijn.

Doorgeven wijzigingen als u een WIA-, WAO-, WAZ- of Wajong-uitkering heeft