Landelijke doorontwikkeling van de Werkverkenner. Eindrapportage

Publicatiedatum: 07 jun 2018

De Werkverkenner staat centraal in de dienstverlening aan WW’ers. Vandaar dat UWV gebruikmaakt van uitgebreid wetenschappelijk onderzoek om het instrument door te ontwikkelen. Van 2014 tot 2018 hebben TNO, VUmc en NOA onderzoek verricht dat de specificaties voor het voorspelmodel van Werkverkenner 2.0 oplevert.

De specificaties zorgen ervoor dat Werkverkenner 2.0:

  • bij 70% van de werkzoekenden correct voorspelt of zij het werk binnen 1 jaar hervatten of niet; 
  • landelijk representatief is en gebaseerd is op recente gegevens;
  • bestaat uit 18 harde en zachte factoren waarmee de werkzoekende en de adviseur van UWV een goed inzicht krijgen in hoe de kansen op werk kunnen verbeteren;
  • bestaat uit ruim 20 vragen die de werkzoekende online invult. De overige kenmerken worden aangevuld met gegevens die al bekend zijn bij UWV.

De Werkverkenner voorspelt aan de hand van een online vragenlijst en registratiegegevens van UWV de kans op werkhervatting van individuele werkzoekenden. Hiermee kan UWV persoonlijke dienstverlening vooral inzetten voor diegenen die dat het hardst nodig hebben. UWV zal in 2019 versie 2.0 in gebruik nemen.

Bijlage

Bij het rapport is ook een bijlage(pdf, 3 MB) verschenen met informatie over de gebruikte vragenlijst, de gevolgde onderzoeksmethodes en uitgebreide resultaten van onderzoeksstappen.  

Download: Landelijke doorontwikkeling van de Werkverkenner. Eindrapportage (pdf, 2 MB)

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten