Stappenplan bij ziekte als u een werkgever heeft

Vul uw eerste dag van ziekte in om een persoonlijk overzicht te krijgen.

Dag 1 Ziek melden
Mijn actie

Bent u ziek geworden? Geef dit dan zo snel mogelijk door aan uw werkgever.

Week 6 Probleemanalyse
Mijn actie

Bent u bijna 6 weken ziek? Dan heeft u een gesprek met de bedrijfsarts of arbodienst. Hij stelt vast wat u met uw gezondheid nog wel kunt en wat niet. Dit heet de Probleemanalyse.

Week 8 Plan van aanpak
Mijn actie

Samen met uw werkgever maakt u uiterlijk in de achtste week dat u ziek bent een Plan van aanpak. Hierin staat wat u samen gaat doen om zo snel mogelijk weer aan het werk te kunnen. In het Plan van aanpak staat ook wat u van die afspraken vindt.

Week 52 Eerstejaarsevaluatie
Mijn actie

Als u bijna 1 jaar (52 weken) ziek bent, vult u met uw werkgever de Eerstejaarsevaluatie in. Hierin laat u ons weten hoe het tot nu toe gaat met uw re-integratie. Als dat nodig is, wijzigt u samen met uw werkgever de afspraken. U zet dan in de evaluatie ook uw mening over de nieuwe afspraken.

Week 88 Anderhalf jaar ziek
Actie UWV

Als u bijna 2 jaar ziek bent, krijgt u van ons een brief over het aanvragen van een WIA-uitkering. Hierin staat ook de datum tot wanneer u de uitkering uiterlijk kunt aanvragen.

Week 91 Eindevaluatie
Mijn actie

Bent u van plan een WIA-uitkering aan te vragen? Dan vult u samen met uw werkgever de Eindevaluatie in. U doet dit uiterlijk 2 weken voordat u de aanvraag doet. In de Eindevaluatie geeft u aan wat de stand van zaken is van uw re-integratie. U doet dat met het Actueel oordeel bedrijfsarts of arbodienst dat u van de bedrijfsarts krijgt.

Week 93 Uiterste datum aanvraag WIA-uitkering
Mijn actie

Vraag de WIA-uitkering uiterlijk in de 93e week dat u ziek bent aan. Zorg ervoor dat uw re-integratieverslag compleet is. Bent u bijna beter? Dan kunt u uw werkgever vragen om uw loon langer door te betalen. U vraagt dan geen WIA aan.