Internationaal Bureau Fraude-informatie (IBF)

Als iemand een uitkering heeft of aanvraagt, moeten alle gegevens die van invloed zijn op het recht of de hoogte van de uitkering gecontroleerd worden. Hierbij kan een onderzoek naar vermogen of inkomen in een ander land nodig zijn.

Voor dit onderzoek in het buitenland is het Internationaal Bureau Fraude-informatie (IBF) uw aanspreekpunt. Het IBF is onderdeel van UWV. Het is opgericht om grensoverschrijdende regelovertreding op het gebied van de sociale verzekeringen te bestrijden. Het IBF doet de onderzoeken niet zelf. Zij coördineert de internationale uitwisseling van informatie voor opdrachtgevers.

We vertellen u graag meer over het IBF in deze video:

Lees ook de handreiking ‘Onderzoek naar verzwegen inkomen en vermogen in het buitenland’ (pdf, 544 kB) voor meer informatie over de aanvraag en uitvoering van een onderzoek door het IBF.

Aanvragen onderzoek door IBF

Contact

Heeft u nog vragen? Bel ons dan via 020 - 752 41 75 (belkosten zijn afhankelijk van uw telefonieaanbieder). We zijn bereikbaar op werkdagen van 8:00 tot 17:00 uur. U kunt ook contact opnemen via:

  • Fax: 020 – 752 41 77
  • E-mail:

Let op: als u ons een e-mail stuurt, zet dan geen persoonlijke informatie in uw bericht. Mail ons met het verzoek om contact met u op te nemen. Wij mailen u dan terug met een bericht dat beveiligd is met Zivver. Als u hierop reageert, dan is uw antwoord ook beveiligd.

Lees meer over Beveiligd mailen met UWV via Zivver.

Terug naar boven

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten