U maakt gebruik van een oude browser. Update uw browser om optimaal gebruik te maken van uwv.nl.

UWV en GGZ werken samen in onderzoeksubsidieregeling voor GGZ-cliënten

geplaatst op 20 oktober 2016

UWV en GGZ werken samen om mensen met een ernstige psychische aandoening naar werk te begeleiden. UWV en GGZ hebben daarvoor samen een onderzoeksubsidieregeling Individuele Plaatsing en Steun (IPS) opgesteld.

Mensen met ernstige psychische aandoeningen hebben een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Zij vinden het moeilijkst een baan ten opzichte van andere groepen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. IPS is een beproefde methode voor het vinden en behouden van betaald werk voor deze groep.

Wat is IPS?

Het IPS-traject start vanuit een GGZ-instelling. Dit houdt in dat GGZ-cliënten intensieve ondersteuning krijgen in hun zoektocht naar werk. Daarbij staan de wensen van de cliënt voorop. Ook op de werkplek is die ondersteuning er. Voor de cliënt zelf én voor de collega’s die met hem of haar samenwerken. De ondersteuning is een combinatie van re-integratie- en jobcoachactiviteiten. Dankzij IPS kunnen deze gecombineerd worden met de behandeling van de cliënt, omdat de trajectbegeleider altijd lid is van een GGZ-behandelteam. Iedere GGZ-cliënt, met een ernstig psychische aandoening, die een reguliere baan wil, komt in aanmerking voor een IPS-traject. 

Duur van de regeling

De onderzoeksregeling IPS duurt 5 jaar en loopt van 1 januari 2017 tot 1 januari 2022. GGZ-instellingen kunnen deze subsidie aanvragen. De subsidie is bedoeld voor de re-integratie- en jobcoaching binnen een IPS-traject en voor het leveren van gegevens voor onderzoek. Het doel van het onderzoek is om na de subsidieperiode van 5 jaar een structurele financiering van IPS te ontwikkelen. Daarom worden het verloop en de resultaten van de IPS-trajecten bijgehouden.

De subsidie wordt halfjaarlijks verleend. U kunt dus 2 maal per jaar subsidie aanvragen. Per halfjaar is er € 2 miljoen subsidie beschikbaar. 

U vindt meer informatie bij Onderzoeksubsidieregeling Individuele Plaatsing en Steun (IPS).

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten