Onderzoeksubsidie IPS aanvragen kan nog tot 20 november

geplaatst op 16 november 2017

GGZ-instellingen kunnen tot uiterlijk 20 november 2017 onderzoeksubsidie aanvragen voor IPS, voor de periode van 1 januari 2018 tot en met 30 juni 2018. Het budget is eenmalig verhoogd naar € 3 miljoen.

Wat is Individuele Plaatsing en Steun (IPS)?

Individuele Plaatsing en Steun (IPS) is een beproefde methode om mensen met een psychische aandoening te ondersteunen bij het vinden van betaald werk. De onderzoeksubsidieregeling IPS duurt van 1 januari 2017 tot 1 januari 2022.

Subsidie per half jaar

De subsidie wordt halfjaarlijks verleend. U kunt dus 2 maal per jaar subsidie aanvragen. Voor het komende half jaar is € 3 miljoen subsidie beschikbaar. Het is de bedoeling om na de subsidieperiode van 5 jaar een structurele financiering van IPS te ontwikkelen.

Alleen voor GGZ-instellingen

Alleen GGZ-instellingen kunnen de IPS aanvragen. Dit heeft te maken met de eis van modelgetrouwe uitvoering van de IPS-methodiek. Op uwv.nl vindt u de voorwaarden en het aanvraagformulier bij de onderzoeksubsidieregeling IPS.

Meer informatie

Meer informatie over IPS vindt u op www.werkenmetips.nl.
Heeft u vragen over hoe u de subsidieaanvraag moet doen? Stuur dan een e-mail naar ips.subsidieregeling@uwv.nl.
Heeft u inhoudelijke vragen over de onderzoeksubsidieregeling? Neem dan contact op met Marcel Spijkerman van het Strategie Beleid Kenniscentrum van UWV, via marcel.spijkerman@uwv.nl.

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten