Gevolgen coronamaatregelen voor scholing via UWV

geplaatst op 30 maart 2020

Klanten die een uitkering van UWV ontvangen en scholing volgen, kunnen door de maatregelen wegens corona studievertraging oplopen. UWV heeft nu de regels tijdelijk bijgesteld voor de leveranciers van deze scholing.

Afspraken voor scholingen die al zijn gestart

Was de opleiding, cursus of training al begonnen voor de landelijke schoolsluiting op 16 maart 2020? Dan was de einddatum van de scholing al bekend. Deze einddatum mag u opschuiven met de duur van de periode van de schoolsluiting plus 6 weken.

U hoeft geen extra rapportage in te sturen. De gemaakte afspraak over het aanleveren van een eindrapportage bij beëindiging van de scholing blijft bestaan.

Afspraken voor nieuwe aanmeldingen voor scholing

Heeft u een aanmelding van ons ontvangen voor scholing van een klant van UWV? Dan geldt het volgende:

Als u de scholing op afstand (online) kunt geven, dan kan de klant beginnen met de scholing. U verstuurt de opdrachtbevestiging op de afgesproken manier.

Als u de scholing niet op afstand (online) kunt geven, dan kan de klant nog niet beginnen met de scholing. Wacht met het versturen van de opdrachtbevestiging totdat duidelijk is wanneer de scholing weer mogelijk is. Tot die tijd meldt UWV ook geen klanten aan. Zodra het duidelijk is op welk moment de scholing weer kan starten, begint UWV met het aanmelden van klanten.

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten