U maakt gebruik van een oude browser. Update uw browser om optimaal gebruik te maken van uwv.nl.

Factsheets en overzicht klantprofielen banenafspraak

geplaatst op 28 februari 2017

In de week van 20 februari ontvangen alle voorzitters en secretarissen van de regionale Werkbedrijven de Factsheet banenafspraak en het overzicht Transparantie van klantprofielen. In de documenten staan de gegevens van de eigen regio, en van heel Nederland.

Landelijk én regionaal overzicht

UWV combineert de factsheets nu voor het eerst met het overzicht Transparantie van klantprofielen. Zo ontstaat een regionaal én landelijk overzicht dat de voortgang toont van het aantal mensen uit de doelgroep van de banenafspraak dat door UWV en gemeenten (anoniem) onder de aandacht is gebracht van werkgevers en intermediairs.

Het doel van UWV is om ieder kwartaal na het verschijnen van de trendrapportage banenafspraak de 35 factsheets en overzichten te publiceren.

Factsheet banenafspraak

De Factsheet banenafspraak is een uitbreiding van de Trendrapportage banenafspraak op regionaal niveau. Bij de trendrapportage, die UWV publiceert op verzoek van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) en de Werkkamer, ligt de nadruk op het aantal banen volgens de definitie van de banenafspraak. De laatste trendrapportage, over het derde kwartaal van 2016, verscheen op 31 januari 2017.
De factsheet gaat verder in op (het verloop van) het aantal werkzame personen, en geeft inzicht in de sturingsmogelijkheden om mensen met een arbeidsbeperking bij reguliere werkgevers aan een baan te helpen. Van deze factsheets zijn er inmiddels 2 uitgaven verschenen.

Overzicht Transparantie van klantprofielen

Het overzicht Transparantie van klantprofielen laat zien welke (geanonimiseerde) profielen van mensen uit het doelgroepregister beschikbaar zijn voor werkgevers en intermediairs.

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten