Werkgevers in het internationale bedrijfsleven krijgen van de overheid de kans om buitenlandse werknemers tijdelijk in Nederland te laten werken. Dit mag alleen als het werk niet door Nederlandse werknemers gedaan kan worden. Bijvoorbeeld uitleg krijgen van een buitenlandse collega over het werken met nieuwe machines.

Hoe werkt de Regeling internationale handel?

U vraagt een vrijstelling van een werkvergunning aan met het formulier ‘Verzoek om toelating tot de Regeling internationaal handelsverkeer’. UWV kijkt naar de volgende punten:

  • Wat is de inhoud van het project?
  • Wat zijn de taken van de werknemer in het project?
  • Hoelang duurt het project?
  • Wat is de waarde van goederen of diensten die geleverd of ontvangen worden?
  • Om hoeveel werknemers gaat het?
  • Wat is de waarde van het project?
Verzoek om toelating tot de Regeling internationaal handelsverkeer

U ontvangt binnen 5 weken een beslissingsbrief. Krijgt u de vrijstelling? Dan moet u soms nog een verblijfsvergunning of visum regelen. Dit hangt af van de nationaliteit van de werknemer en hoelang hij in Nederland komt werken. De vrijstelling is maximaal 3 jaar geldig. In die periode kunt u voor uw project buitenlandse werknemers naar Nederland laten komen. U hoeft dan alleen nog aan ons door te geven wie er komt en wat de werknemer bij u gaat doen. Dit doet u via het formulier ‘Melding werknemers Regeling internationaal handelsverkeer’. Blijft een werknemer onverwacht toch langer? Dan moet u dit opnieuw doorgeven.

Melden arbeidskrachten voor de Regeling internationaal handelsverkeer