Loondispensatie is bedoeld voor werknemers met een Wajong-uitkering. Bij loondispensatie betaalt de werkgever tijdelijk minder loon aan een werknemer die minder werk aankan dan werknemers zonder deze uitkering.

De loondispensatie kan een half jaar tot 5 jaar duren. Verlenging is mogelijk, maar uiteindelijk moet de werknemer hetzelfde gaan verdienen als andere werknemers.

Loondispensatie voor mensen zonder arbeidsvermogen

Heeft UWV beoordeeld dat uw werknemer nu en in de toekomst geen arbeidsvermogen heeft? Ook dan kan loondispensatie worden aangevraagd. Op Toch werken met IVA of Wajong zonder arbeidsvermogen leest u hierover meer.

Loonwaardebepaling

Een loonwaardebepaling is een onderzoek op de werkplek. Een arbeidsdeskundige van UWV komt op bezoek om de werkplek te bekijken. Tijdens het bezoek gaat deze in gesprek met de werkgever en de werknemer. Met dit onderzoek bepaalt UWV de loonwaarde van werknemers met een arbeidsbeperking ten opzichte van werknemers zonder beperking. Bekijk de video voor meer informatie.

Loondispensatie aanvragen

U vraagt loondispensatie aan met het formulier 'Aanvragen voorziening werkgever'. Een arbeidsdeskundige van UWV beoordeelt dan of uw werknemer minder werk kan doen door een ziekte of handicap. Met dit oordeel stelt de arbeidsdeskundige vast hoeveel loon u moet betalen.

Aanvragen voorziening werkgever