Ik maak al gebruik van premiekortingen voor mijn werknemer

Hoe kom ik voor de overgangsregeling in aanmerking?

Om in aanmerking te komen voor de overgangsregeling, zijn onderstaande 3 stappen belangrijk. Wij vragen u hieraan te denken bij het invullen van uw aangiften loonheffingen. Alleen dan kunnen wij beoordelen voor welke werknemer(s) en hoelang u recht heeft op het LKV.

U komt in aanmerking voor de overgangsregeling op de volgende manier:

  1. U heeft in uw aangifte over het laatste aangiftetijdvak van 2017 aangegeven dat u voor een werknemer de premiekorting oudere werknemer of arbeidsgehandicapte werknemer toepast.
  2. U heeft in deze aangifte ook het bedrag van de premiekorting ingevuld.
  3. U geeft in uw aangiften vanaf 2018 aan dat u het LKV voor deze werknemer wilt aanvragen.

Let op: u moest stap 1 en 2 in 2017 zetten om in aanmerking te komen voor de overgangsregeling. U kon de aangiften nog corrigeren tot en met 1 mei 2018. Correcties die u na 1 mei 2018 naar de Belastingdienst heeft gestuurd, zijn niet meer verwerkt voor deze overgangsregeling. U zet stap 3 vanaf 2018. Heeft u deze stap niet gezet in 2018? Dan kunt u uiterlijk op 1 mei 2019 een correctiebericht over 2018 naar de Belastingdienst sturen.

Als u over 2017 of eerdere jaren nog geen premiekorting heeft toegepast, dan kunt u die tot 5 jaar na het betreffende jaar alsnog toepassen.