Hoe vraag ik de subsidie aan?

Als u aan alle voorwaarden voldoet, kunt u de subsidie aanvragen. De aanvraag bestaat uit 2 delen:

  • 1 formulier dat u alleen invult.
  • 1 formulier dat u samen met de werknemer invult. Gebruik voor iedere werknemer een apart formulier. Dit formulier gebruikt u alleen als u werknemers die de voorziening gaan gebruiken al in dienst heeft of van plan bent in dienst te nemen.
Aanvragen generieke werkgeversvoorziening, gegevens werkgever Aanvragen generieke werkgeversvoorziening, gegevens werknemer

Wat gebeurt er na mijn aanvraag?

Als u de aanvraag heeft opgestuurd, krijgt u van ons een ontvangstbevestiging. Onze arbeidsdeskundige neemt daarna contact met u op om de voorziening verder te bespreken. Binnen 8 weken na ontvangst van uw aanvraag krijgt u een beslissing van ons. Voldoet u aan alle voorwaarden uit het besluit? Dan krijgt u de subsidie. U krijgt dan een beslissingsbrief met een verklaring. Als u akkoord bent met de voorwaarden, ondertekent u de verklaring. Zodra wij de door u ondertekende verklaring hebben ontvangen maken wij de subsidie aan u over.

Wilt u voordat u uw aanvraag doet eerst een gesprek met een adviseur van UWV? Neem dan contact op met de UWV Telefoon Werkgevers. U vindt het telefoonnummer op Service en contact.

Meer informatie vindt u bij de Rijksoverheid.