Kan ik mijn aanvraag nog wijzigen?

Sommige gegevens kunt u nog wijzigen, andere niet. Hieronder leest u hoe u hoe u gegevens wijzigt.

Omzetverlies

Als u het verwachte percentage omzetverlies wilt verhogen, dan kan dat eenmalig tot 6 weken nadat u de beslissingsbrief over het voorschot heeft ontvangen. Neem hiervoor contact op met UWV Telefoon NOW via 088 – 898 20 04 (lokaal tarief – belkosten zijn afhankelijk van uw telefoonaanbieder). Het achteraf verlagen van het verwachte percentage omzetverlies is niet mogelijk. Dit corrigeren we pas bij de definitieve berekening.

Loonsom

De loonsom die wordt gebruikt bij uw aanvraag kan niet worden gewijzigd. Wij gaan uit van de loonsom die u in de loonaangifte aan de Belastingdienst heeft doorgegeven. Een eventuele verhoging van de loonsom bij een correctie van de loonaangifte, heeft geen invloed op de hoogte van de tegemoetkoming.

Loonheffingennummer

Na uw aanvraag kunt u het loonheffingennummer niet meer wijzigen. Heeft u op een verkeerd loonheffingennummer een aanvraag gedaan? Dan kunt u deze aanvraag wel intrekken. Daarna kunt u een nieuwe aanvraag doen op het juiste loonheffingennummer. Deze aanvraag moet u dan wel doen voordat de aanvraagperiode is gesloten.

Aanvraag intrekken of voorschotbetaling stopzetten

Wilt u de aanvraag intrekken of de voorschotbetaling stopzetten? Dit kan alleen in de periode waarvoor de tegemoetkoming geldt (januari, februari en maart 2021). U kunt uw aanvraag dus intrekken tot en met 31 maart 2021. Stuur ons een brief waarin u uitlegt waarom u geen NOW meer wilt ontvangen. Stuur een kopie van de beslissing op uw aanvraag mee. Wilt u uw aanvraag intrekken en heeft u nog geen beslissing ontvangen? Neem dan telefonisch contact met ons op.

Ons adres is:
UWV
Postbus 90055
5600 PH EINDHOVEN

Let op: Als u uw aanvraag intrekt en al een bedrag heeft ontvangen, dan moet u dit binnen 4 weken aan ons terugbetalen. Zet u de voorschotbetalingen stop? Dan hoeft u ons niet meteen terug te betalen. Bij de definitieve berekening bepalen wij hoeveel u nog krijgt of moet terugbetalen. Binnen 10 werkdagen nadat wij uw brief hebben ontvangen, krijgt u van ons een brief waarin staat wat u verder moet doen.