De tegemoetkoming NOW: zo werkt het

De tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) bestaat uit meerdere stappen. Eerst vroeg u een voorschot aan op basis van het door u geschatte omzetverlies. Daarna vroeg u op basis van uw werkelijke omzetverlies een definitieve berekening aan. Wij berekenen dan de hoogte van uw definitieve tegemoetkoming. Dat hebben we nog niet voor alle werkgevers gedaan.

Na uw aanvraag definitieve berekening

Op de pagina Wat gebeurt er na uw aanvraag leest u wanneer u een beslissing kunt verwachten. In uw persoonlijke omgeving Mijn NOW ziet u wat de status is van uw NOW-aanvraag.

Als u geen definitieve berekening heeft aangevraagd, dan moet u het volledige voorschot terugbetalen. Hiervoor kunt u een betalingsregeling afspreken.

Na de beslissing

U ontvangt van ons een brief met daarin onze beslissing over uw definitieve berekening. Als u een nabetaling krijgt, maken wij het bedrag zo snel mogelijk naar u over. Als u geld moet terugbetalen, kunt u een betalingsregeling afspreken.

Bent u het niet eens met de beslissing? Dan kunt u bezwaar maken.

Hieronder vindt u informatie over een mogelijke nabetaling of terugbetaling. En wat u moet doen als u een betalingsregeling wilt afspreken of een verzoek tot kwijtschelding wilt doen.

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten