Op welk rekeningnummer betaalt UWV de tegemoetkoming?

Let op: deze informatie gaat over de eerste aanvraagperiode NOW. Deze periode is vanaf 6 juni 2020 gesloten.

Het rekeningnummer dat u op de aanvraag heeft ingevuld, is het rekeningnummer dat de Belastingdienst gebruikt om te veel betaalde loonheffingen aan u terug te betalen.

Als werkgever betaalt u loonheffingen. Deze betaalt u aan de Belastingdienst. Als u te veel loonheffingen heeft betaald, betaalt de Belastingdienst deze aan u terug. Hiervoor heeft u aan de Belastingdienst een rekeningnummer doorgegeven. Vul dit rekeningnummer in op de aanvraag NOW. Alleen naar dit rekeningnummer maken wij de tegemoetkoming over. Dat geldt ook voor de tegemoetkoming in de tweede aanvraagperiode NOW.

Heeft u een buitenlands rekeningnummer?

Gebruikt de Belastingdienst een buitenlands rekeningnummer om te veel betaalde loonheffingen aan u terug te betalen? Neem dan contact op met UWV Telefoon NOW via 088 – 898 20 04 (lokaal tarief – belkosten zijn afhankelijk van uw telefoonaanbieder).

Heeft u een g-rekeningnummer?

Gebruikt de Belastingdienst een g-rekeningnummer om te veel betaalde loonheffingen aan u terug te betalen? Neem dan contact op met UWV Telefoon NOW via 088 – 898 20 04 (lokaal tarief – belkosten zijn afhankelijk van uw telefoonaanbieder). Een g-rekening is een geblokkeerde bankrekening, waar u zelf geen geld vanaf kunt halen.

Uw rekeningnummer wordt gecontroleerd

Bij de beoordeling van uw aanvraag vergelijken wij het rekeningnummer dat u heeft ingevuld met het rekeningnummer dat bij de Belastingdienst bekend is. U hoeft geen contact met Belastingdienst op te nemen. Als blijkt dat de 2 rekeningnummers verschillen, nemen wij contact met u op.