Over de aanvraag definitieve berekening NOW

U kon tot en met 31 oktober 2021 een definitieve berekening aanvragen. Heeft u dit niet gedaan? Dan ontvangt u van ons een brief. Hierin staat wat u kunt doen om te voorkomen dat u uw voorschot volledig moet terugbetalen.

Stappenplan definitieve berekening now (pdf, 350 kB)

Per loonheffingennummer een aparte aanvraag

Heeft u op meer loonheffingennummers een tegemoetkoming NOW ontvangen? Dan vraagt u ook per loonheffingennummer een definitieve berekening aan. Doet u meerdere aanvragen achter elkaar? Sluit dan na iedere aanvraag alle tabbladen in uw browser voordat u een nieuwe aanvraag start.

Gegevens die u nodig heeft

Verzamel voor het invullen van het aanvraagformulier alvast de volgende gegevens:

  • Uw bedrijfsgegevens: naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres, KVK-nummer, gegevens contactpersoon.
  • Het loonheffingennummer waarvoor u een tegemoetkoming heeft ontvangen. Voor ieder loonheffingennummer moet u een aparte aanvraag indienen. Ook met een loonheffingennummer dat niet meer actief is, maar waarvoor u wel een voorschot heeft ontvangen, moet u een aanvraag doen.
  • De hoogte van het bedrag dat u als voorschot heeft ontvangen.
  • Het werkelijke percentage omzetverlies in de periode die u heeft opgegeven bij uw aanvraag.
  • Het rekeningnummer en de tenaamstelling. Dit rekeningnummer gebruiken wij als u nog een bedrag van ons ontvangt. Het rekeningnummer moet afkomstig zijn uit een van de SEPA-landen. Dat zijn alle landen van de Europese Unie, plus Andorra, IJsland, Liechtenstein, Monaco, Noorwegen, San Marino, Vaticaanstad, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland.
  • Een kopie van uw bankafschrift (scan of schermafbeelding). Dit is een afschrift van de bankrekening die we hierboven noemen. Rekeningnummer en naam rekeninghouder moeten goed zichtbaar zijn.
  • In sommige gevallen: een accountants- of derdenverklaring. Controleer of u die voor u verplicht is.