Afzien van tegemoetkoming

Wilt u geen gebruik meer maken van de tegemoetkoming NOW in de eerste aanvraagperiode? Bijvoorbeeld omdat u inmiddels zoveel omzet heeft gemaakt, dat u het geld van de tegemoetkoming niet meer nodig heeft? Dan kunt u afzien van de tegemoetkoming. U betaalt dan het ontvangen voorschot terug. U kunt van de tegemoetkoming afzien bij het aanvragen van de definitieve berekening, maar ook daarna (als u al een definitieve berekening heeft aangevraagd).

Als u nog geen definitieve berekening heeft aangevraagd

Wilt u afzien van de tegemoetkoming en het voorschot terugbetalen? Vul dan in het aanvraagformulier van de definitieve berekening een percentage omzetverlies lager dan 20% in. De waarschuwing in het formulier (dat het ingevulde percentage afwijkt van het berekende percentage) kunt u negeren. Ook hoeft u geen derden- of accountantsverklaring mee te sturen.

Wilt u een lagere tegemoetkoming ontvangen dan het bedrag waar u recht op heeft? Vul dan een lager percentage omzetverlies in. De waarschuwing in het formulier (dat het ingevulde percentage afwijkt van het berekende percentage) kunt u negeren. Let wel op het volgende:

  • Als wij op basis van uw voorschot of geschatte hoogte van de definitieve tegemoetkoming om een derdenverklaring of accountantsverklaring vragen, dan moet u die nog steeds meesturen.
  • In de verklaring moet uw accountant of financieel specialist het werkelijke percentage omzetverlies invullen.

Als u al wel een definitieve berekening heeft aangevraagd

Heeft u al een definitieve berekening aangevraagd, maar wilt u alsnog het voorschot terugbetalen? Neem dan telefonisch contact met ons op, zodra u de beslissing op uw aanvraag heeft ontvangen. Wij kunnen dan een afspraak met u maken over de terugbetaling.

Betaal nooit zomaar een bedrag aan ons terug

Wacht altijd met terugbetalen totdat u hierover van ons een beslissing ontvangt. In die beslissing staat hoe u kunt terugbetalen en welk betaalkenmerk nodig is. Zonder het juiste betaalkenmerk duurt het veel langer voordat wij de betaling hebben verwerkt.