U vraagt de definitieve berekening NOW voor de derde aanvraagperiode aan via het aanvraagformulier. U kunt de aanvraag doen met eHerkenning. Wij hebben dan vooraf al een aantal gegevens ingevuld, zoals uw bedrijfsgegevens. U kunt tussentijds gegevens opslaan en stoppen. Later gaat u dan verder waar u gebleven was. Heeft u nog geen eHerkenning? U kunt ook zonder eHerkenning een aanvraag doen. Bekijk het stappenplan om te zien hoe u dit doet.

Stappenplan-definitieve-berekening-now-3 (pdf, 350 kB)

Per loonheffingennummer een aparte aanvraag

Heeft u op meer loonheffingennummers een tegemoetkoming NOW ontvangen? Dan vraagt u ook per loonheffingennummer een definitieve berekening aan. Bent u een concern of groep? Dan moeten voor alle loonheffingennummers het percentage omzetverlies en de gekozen omzetverliesperiode gelijk zijn.

Gegevens die u nodig heeft

Verzamel voor het invullen van het aanvraagformulier alvast de volgende gegevens:

  • Uw bedrijfsgegevens: naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres, KVK-nummer, gegevens contactpersoon.
  • Het loonheffingennummer waarvoor u een tegemoetkoming heeft ontvangen. Voor ieder loonheffingennummer moet u een aparte aanvraag indienen. Ook met een loonheffingennummer dat niet meer actief is, maar waarvoor u wel een voorschot heeft ontvangen, moet u een aanvraag doen.
  • De hoogte van het bedrag dat u als voorschot heeft ontvangen.
  • Uw netto-omzet in de periode waarover u NOW heeft aangevraagd.
  • Uw netto-omzet in de referentieperiode.
  • Uw werkelijke percentage omzetverlies.
  • Het rekeningnummer en de tenaamstelling. Dit rekeningnummer gebruiken wij als u nog een bedrag van ons ontvangt. Het rekeningnummer moet afkomstig zijn uit een van de SEPA-landen. Dat zijn alle landen van de Europese Unie, plus Andorra, IJsland, Liechtenstein, Monaco, Noorwegen, San Marino, Vaticaanstad, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland.
  • Een kopie van uw bankafschrift (scan of schermafbeelding). Dit is een afschrift van de bankrekening die we hierboven noemen. Rekeningnummer en naam rekeninghouder moeten goed zichtbaar zijn.
  • In sommige gevallen: een accountants- of derdenverklaring. Controleer of dit voor u verplicht is.
Aanvragen definitieve berekening NOW derde aanvraagperiode