Definitieve berekening

U moet altijd per aanvraagperiode een definitieve berekening aanvragen. Ook doet u een aparte aanvraag voor elk loonheffingennummer waarop u een voorschot heeft ontvangen.

Alleen met uw gegevens kunnen wij berekenen of u recht heeft op een nabetaling. Of misschien een bedrag moet terugbetalen. Maakt u zich zorgen over terugbetalen? Bekijk welke mogelijkheden er zijn als u NOW moet terugbetalen.

Loketten gesloten voor het aanvragen van de definitieve berekening

Alle loketten zijn nu gesloten voor het aanvragen van de definitieve berekening. Voor de zevende en achtste aanvraagperiode (NOW 5 en 6) kon u tot en met 2 juni 2023 een definitieve berekening aanvragen. Als u dit niet heeft gedaan, ontvangt u van ons een brief. Hierin staat wat u kunt doen om te voorkomen dat u uw voorschot volledig moet terugbetalen. Of ga naar Mijn NOW.

Gegevens die u nodig heeft

Verzamel voor het invullen van het aanvraagformulier alvast de volgende gegevens:

Gegevens over uw bedrijf

  • Uw bedrijfsgegevens: naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres, KVK-nummer, gegevens contactpersoon.
  • Het loonheffingennummer waarvoor u een tegemoetkoming heeft ontvangen. Voor ieder loonheffingennummer moet u een aparte aanvraag indienen. Ook met een loonheffingennummer dat niet meer actief is, maar waarvoor u wel een voorschot heeft ontvangen, moet u een aanvraag doen.

Gegevens over uw voorschot en omzet

  • De hoogte van het bedrag dat u als voorschot heeft ontvangen.
  • Uw netto-omzet in de periode waarover u NOW heeft aangevraagd.
  • Uw netto-omzet in de referentieperiode.
  • Uw werkelijke percentage omzetverlies.

Gegevens voor een mogelijke terugbetaling

  • Het rekeningnummer en de naam van de rekeninghouder. Dit rekeningnummer gebruiken wij als u nog een bedrag van ons ontvangt. Het rekeningnummer moet afkomstig zijn uit een van de SEPA-landen. Dat zijn alle landen van de Europese Unie, plus Andorra, IJsland, Liechtenstein, Monaco, Noorwegen, San Marino, Vaticaanstad, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland.
  • Als u nu een ander rekeningnummer gebruikt dan toen u uw voorschot aanvroeg: stuur een kopie mee van uw bankafschrift (scan of schermafbeelding). Dit is een afschrift van de bankrekening die we hierboven noemen. Rekeningnummer en de naam van de rekeninghouder moeten goed zichtbaar zijn.

In sommige gevallen: een accountants- of derdenverklaring.

Direct aanvragen

Betalingsregeling

Controle op NOW

Speciale doelgroepen binnen NOW

Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten