NOW: Wat u als curator moet weten

Bij een faillissement neemt de curator de rol van de werkgever over. Dat geldt ook voor de afhandeling van de NOW-aanvraag, als de werkgever gebruik heeft gemaakt van 1 of meerdere aanvraagperiodes NOW. Via de Belastingdienst ontvangen we een faillissements- of ontbindingsmelding van de Kamer van Koophandel. Als wij zo’n melding hebben ontvangen, sturen wij een brief naar de curator.

In onze brief aan de curator staat of een werkgever gebruik heeft gemaakt van de tegemoetkoming NOW. En of de definitieve berekening is aangevraagd. Als deze is aangevraagd, dan staat in onze brief of de werkgever recht heeft op een nabetaling. Of nog een bedrag moet terugbetalen. Als de definitieve berekening niet is aangevraagd, moet het hele voorschot worden terugbetaald.

Loketten aanvraag definitieve berekening gesloten

Het is niet meer mogelijk om een definitieve berekening aan te vragen.

Overzicht van alle aanvraagperiodes NOW en de periodes wanneer de definitieve berekening aangevraagd konden worden.

Als de tegemoetkoming definitief is berekend

Een nabetaling maken wij zo snel mogelijk over naar het rekeningnummer dat in het aanvraagformulier staat. Als de werkgever een bedrag moet terugbetalen, dan staat in onze brief hoe u kunt terugbetalen. U kunt een betalingsregeling afspreken.

Als u nog wacht op onze beslissing

We hebben nog niet voor alle werkgevers de tegemoetkoming definitief berekend. In Mijn NOW kunt u de status van de aanvraag bekijken. En met de rekenhulp  NOWchecker kunt u narekenen of de werkgever mogelijk recht heeft op een nabetaling of een bedrag moet terugbetalen.

Direct aanvragen

Betalingsregeling aanvragen

Speciale doelgroep binnen NOW

Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact
Terug naar boven

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten