Afzien van tegemoetkoming

Wilt u geen gebruik meer maken van de tegemoetkoming NOW? Dan kunt u afzien van de tegemoetkoming. U betaalt dan het ontvangen voorschot terug. Ook kunt u een lagere tegemoetkoming ontvangen dan het bedrag waar u recht op heeft.

Geen gebruik meer maken van de NOW?

Hoe u dit regelt hangt af van of u de definitieve berekening al heeft aangevraagd.

Als u nog geen definitieve berekening heeft aangevraagd
Dan kunt u in het aanvraagformulier van de definitieve berekening aangeven dat u wilt afzien van de tegemoetkoming. Dit kan bij de vraag ‘Wilt u een definitieve berekening aanvragen?’. U hoeft daarna niet het hele formulier in te vullen. Ook hoeft u geen derden- of accountantsverklaring mee te sturen.

Als u al wel een definitieve berekening heeft aangevraagd
Wilt u alsnog het voorschot terugbetalen? Neem dan telefonisch contact met ons op, zodra u de beslissing op uw aanvraag heeft ontvangen. Wij kunnen dan een afspraak met u maken over de terugbetaling.

Een lagere tegemoetkoming ontvangen

Hoe u dit regelt hangt af van of u de definitieve berekening al heeft aangevraagd.

Als u nog geen definitieve berekening heeft aangevraagd
Doe de aanvraag voor de definitieve berekening en vul een lager percentage omzetverlies in. De waarschuwing in het formulier (dat het ingevulde percentage afwijkt van het berekende percentage) kunt u negeren. Let wel op het volgende:

  • Als wij op basis van uw voorschot of geschatte hoogte van de definitieve tegemoetkoming om een derdenverklaring of accountantsverklaring vragen, dan moet u die nog steeds meesturen.
  • In de verklaring moet uw accountant of financieel adviseur het werkelijke percentage omzetverlies invullen.

Als u wel al de definitieve berekening heeft aangevraagd
Neem dan telefonisch contact met ons op, zodra u de beslissing op uw aanvraag heeft ontvangen. Wij kunnen dan een afspraak met u maken over de terugbetaling.

Betaal pas een bedrag aan ons terug nadat u onze beslissing heeft ontvangen

Wacht altijd met terugbetalen totdat u hierover van ons een beslissing ontvangt. In die beslissing staat hoe u kunt terugbetalen en welk betaalkenmerk nodig is. Zonder het juiste betaalkenmerk duurt het veel langer voordat wij de betaling hebben verwerkt.

Controle op NOW

Vind hier tips over de NOW en ervaringen van andere werkgevers

Tips & tricks over de NOW

Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten