Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW)

De tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) is er om werkgevers die door de coronacrisis te maken hebben met omzetverlies tegemoet te komen. Met de tegemoetkoming NOW kunt u uw werknemers met een vast of flexibel contract doorbetalen en in dienst houden. Zo blijven zo veel mogelijk banen behouden. Bekijk het overzicht van de verschillende aanvraagperiodes voor alle belangrijke datums (pdf, 103 kB).

Extra informatie: Het kabinet heeft bevestigd dat er een achtste aanvraagperiode NOW komt. Het streven is dat u in februari hiervoor een aanvraag kunt doen. Meer informatie over de voorwaarden en de opening van het loket volgen binnenkort. Houd daarvoor onze website in de gaten of kijk op rijksoverheid.nl.

Stap 1. Voorschot aanvragen

Als u een tegemoetkoming aanvraagt krijgt u eerst een voorschot op basis van het door u geschatte omzetverlies.

Stap 2. Definitieve berekening aanvragen

Als het werkelijke omzetverlies bij u bekend is, vraagt u een definitieve berekening van de tegemoetkoming aan. Vraag altijd een definitieve berekening aan, ook als u denkt dat u te veel voorschot heeft ontvangen. Als u dit niet doet, moet u het voorschot namelijk in zijn geheel terugbetalen.

Stap 3. Nabetaling of terugbetaling

Krijgt u een nabetaling? Dan maken wij het bedrag zo snel mogelijk naar u over. U hoeft hiervoor niets te doen. Moet u geld terugbetalen? Dan kunt u hiervoor een betalingsregeling afspreken. Wacht daar wel mee tot u van ons een beslissing heeft ontvangen over uw aanvraag.

Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten