Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW)

De tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) is bedoeld om werkgevers die door de coronacrisis te maken hebben met omzetverlies tegemoet te komen. Hierdoor kunnen zij hun werknemers met een vast en met een flexibel contract doorbetalen. Het doel van de NOW is zoveel mogelijk bedrijven en banen behouden.

Let op: U kunt op dit moment geen tegemoetkoming NOW aanvragen. Zowel de eerste als de tweede aanvraagperiode is inmiddels gesloten. Het kabinet heeft laten weten dat er een derde aanvraagperiode NOW komt. Waarschijnlijk kunt u hier vanaf half november 2020 een aanvraag voor indienen.

Hoogte definitieve tegemoetkoming in vergelijking met voorschot

Heeft u een aanvraag NOW gedaan (in de eerste of de tweede aanvraagperiode)? Dan kunt u met de rekenhulp Simulatie NOW inschatten hoe hoog de definitieve tegemoetkoming wordt in vergelijking met het voorschot. Als uw loonsom tijdens de NOW-periode lager is geworden, dan heeft dat gevolgen voor uw definitieve tegemoetkoming. Bekijk onderstaande video voor meer uitleg.

Als u na het lezen van de informatie op deze pagina’s nog vragen heeft over de NOW, dan kunt u contact met ons opnemen. Houd uw loonheffingennummer bij de hand. We helpen u graag verder.

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten