Aanvragen doet u via de Verzuimmelder in het UWV werkgeversportaal of via DigiPoort. Kies voor de melding ‘WAZO-verlof’. U kunt ook het formulier Aanvragen WAZO-uitkering gebruiken.

Let op: U vraagt het hele aanvullend geboorteverlof en de uitkering in 1 keer aan. Ook als uw werknemer het verlof flexibel opneemt. Geef in uw aanvraag het totale aantal hele werkweken verlof aan dat uw werknemer wil opnemen.

Wanneer vraag ik de uitkering aanvullend geboorteverlof aan?

U vraagt de uitkering pas aan nadat het kind is geboren. Dit kan vanaf 4 weken voordat het verlof ingaat, tot en met 4 weken na de laatste verlofdag. Als u het verlof te laat aanvraagt, krijgt u alleen de uitkering voor de periode die binnen 1 jaar voor de aanvraag ligt.

Wat heb ik nodig voor de aanvraag van het aanvullend geboorteverlof?

U heeft de volgende gegevens van uw werknemer nodig:

  • De geboortedatum van het kind.
  • Het aantal weken dat uw werknemer het verlof wil opnemen (1 tot 5 weken).
  • De ingangsdatum van het aanvullend geboorteverlof. De eerst mogelijke ingangsdatum is 1 week nadat het standaard geboorteverlof is ingegaan.
  • De bevestiging dat uw werknemer het standaard geboorteverlof van 1 keer het aantal werkuren per week heeft opgenomen. De eerst mogelijke ingangsdatum van het standaard geboorteverlof is de dag na de geboortedatum van het kind. Het standaard geboorteverlof moet opgenomen zijn binnen 4 weken na de geboortedatum.

Aanvragen aanvullend geboorteverlof (via werkgeversportaal)

Als wij uw aanvraag hebben ontvangen, krijgt u binnen 4 weken na de ingangsdatum van het verlof een beslissing van ons.