Beslissing op bezwaar

Heeft u een bezwaar ingediend? Dan bekijkt een medewerker van UWV de beslissing opnieuw. Dit doet een andere medewerker dan de medewerker die de beslissing heeft genomen. Hieronder worden de verschillende stappen beschreven.

Heroverweging

Als wij uw bezwaarschrift hebben ontvangen, krijgt u een ontvangstbevestiging. De medewerker bekijkt uw dossier en neemt in de meeste gevallen telefonisch contact met u op. In het telefoongesprek bespreekt u met onze medewerker uw bezwaar. Als wij concluderen dat een verkeerde beslissing is genomen, herstellen we onze fout. Maar het kan ook zijn dat u onze beslissing verkeerd heeft begrepen. In beide gevallen kunt u uw bezwaar intrekken. Trekt u uw bezwaar niet in? Dan legt onze medewerker uit hoe het verder gaat.

De hoorzitting

De hoorzitting is een onderdeel van de bezwaarprocedure. Tijdens de hoorzitting kunt u uw bezwaar toelichten. Wilt u een afspraak maken voor een hoorzitting? Dit kan tijdens het telefoongesprek met onze medewerker. Het is niet verplicht om een hoorzitting te houden. U kunt deze ook overslaan. Wij willen uw bezwaar wel zo goed mogelijk beoordelen. Daarom nemen wij als het nodig is, contact met u op. 

U kunt deskundigen of getuigen meenemen naar de hoorzitting. Ook kunt u iemand anders in uw plaats laten gaan. U moet deze persoon dan wel machtigen. Komt er een advocaat, professionele rechtshulpverlener of een vakorganisatie in uw plaats? Dan is een machtiging niet nodig.

Bij een hoorzitting zijn meestal 2 medewerkers van UWV aanwezig. Dit zijn andere medewerkers dan de medewerker die de beslissing heeft genomen waartegen u bezwaar maakt.

Wilt u de documenten zien die met uw zaak te maken hebben? Dan kunt u die bij ons aanvragen. Ook kunt u een verslag krijgen van de hoorzitting.

Medische beslissing

Maakt u bezwaar tegen een medische beslissing? Dan kunt u worden uitgenodigd voor een nieuw onderzoek. Wilt u met hulp van mediation een oplossing vinden? Dan kunt u dat aangeven.

Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact
Terug naar boven

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten