Aanvragen WW-uitkering wegens onwerkbaar weer

Eerder heeft u bij ons een melding gedaan dat uw werknemer door onwerkbaar weer niet kan werken. Dit formulier is daar een vervolg op. Hiermee vraagt u voor uw werknemer een WW-uitkering aan voor de periode dat die niet kan werken door onwerkbaar weer.

Aanvragen WW-uitkering wegens onwerkbaar weer

Formulier uploaden in werkgeversportaal

U stuurt dit formulier naar ons op via het werkgeversportaal, als bijlage in het formulier Uploaden aanvraag WW-uitkering wegens onwerkbaar weer.

Vraag de uitkering op tijd aan

Vraag de uitkering aan binnen 26 weken na de eerste dag van onwerkbaar weer. Als u de uitkering op tijd aanvraagt, wordt deze binnen 6 weken na uw aanvraag betaald. Een te late aanvraag nemen wij niet meer in behandeling.

Werkt uw werknemer buiten Nederland?

Dan heeft u 2 extra documenten nodig:

  • een A1-verklaring (certificate of coverage). Als het goed is, heeft u deze al aangevraagd bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB).
  • een verklaring van onwerkbaar weer. Hierin moet staan dat er onwerkbaar weer was op de plek waar uw werknemer aan het werk was, op de dagen waarvoor u een aanvraag doet. De verklaring moet zijn afgegeven door een weerinstituut van het land waar het om gaat, vergelijkbaar met het KNMI in Nederland.

Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten