Aanvragen WAZO-uitkering

U wilt een uitkering (WAZO) aanvragen voor een werknemer die zwanger is, een kind wil adopteren of een pleegkind in het gezin wil opnemen. U regelt dit snel online via de Verzuimmelder op het werkgeversportaal. Gebruikt u Digipoort? Dan kunt u de aanvraag doen via uw eigen loonadministratie.

Door de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) zijn sinds 1 januari 2020 de regels rond arbeidscontracten en ontslag veranderd. Dit heeft ook gevolgen voor de aanvraag van een WAZO-uitkering. Lees meer over de veranderingen door de WAB.

Aanvragen WAZO-uitkering (via werkgeversportaal)

Bewijs van adoptie of pleegzorg

Stuur met uw aanvraag altijd het bewijsstuk voor adoptie of het bewijsstuk voor pleegzorg mee. Kunt u dit document niet direct meesturen? Stuur het dan later op met het formulier Nasturen documenten voor adoptie of pleegzorg.

Zwangerschapsverklaring

Uw werknemer vraagt om een zwangerschapsverklaring bij haar huisarts of verloskundige. Dit is een formulier of brief waarin de uitgerekende datum staat. Uw werknemer bewaart deze verklaring in haar eigen administratie. U hoeft de zwangerschapsverklaring dus niet op te sturen of te bewaren. Tot 1 jaar na de einddatum van de zwangerschaps- en bevallingsuitkering kunnen wij uw werknemer om de zwangerschapsverklaring vragen, als dat nodig is voor controle.

Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten