U maakt gebruik van een oude browser. Update uw browser om optimaal gebruik te maken van uwv.nl.

Eigen risico dragen voor de WW

Werkgevers in de sector Overheid en Onderwijs zijn verplicht eigenrisicodrager voor de Werkloosheidswet (WW). Andere werkgevers kunnen geen eigenrisicodrager worden voor de WW.

Als eigenrisicodrager voor de WW betaalt u de kosten van de WW-uitkering, als uw werknemers werkloos worden. UWV betaalt de uitkering aan uw werknemer. Wij brengen deze kosten bij u in rekening.

U betaalt geen WW-premie. Op het moment dat uw werknemer een WW-uitkering krijgt, brengen wij deze bij u in rekening, verhoogd met de werkgeverspremie. U ontvangt hiervan maandelijks een factuur.

Let op: UWV werkgeversportaal vervangt FIV voor eigenrisicodragers WW

De gegevens van de WW-uitkeringen van uw (ex-)werknemers bekijkt u nu nog via Financiële Informatie Voorziening (FIV). In augustus 2018 start de verhuizing van deze gegevens vanuit FIV naar het UWV werkgeversportaal. Vanaf 1 november 2018 heeft u geen toegang meer tot FIV. 

Verhuizing in fases: eerst financiële gegevens

De verhuizing gebeurt in fases en is in november 2018 afgerond. De financiële gegevens (FI-bestanden) verhuizen als eerste in augustus 2018. De re-integratiegegevens (RI-bestanden) volgen daarna. U krijgt hier nog bericht over.

Heeft u nog geen account voor het werkgeversportaal? Vraag dit account dan zo snel mogelijk aan:

Aanvragen account werkgeversportaal
Terug naar boven

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten