U maakt gebruik van een oude browser. Update uw browser om optimaal gebruik te maken van uwv.nl.

Premiewijzer Gedifferentieerde premie Werkhervattingskas (Whk)

Met de Premiewijzer Gedifferentieerde premie Werkhervattingskas (Whk) maakt u eenvoudig een schatting van de hoogte van uw gedifferentieerde premie (Whk) in 2017. Ten opzichte van 2016 zijn er 2 wijzigingen: 

  • WGA-verzekering voor vaste én flexibele dienstverbanden
    Op 1 januari 2017 worden de WGA-verzekeringen voor vaste en flexibele dienstverbanden samengevoegd tot 1 WGA-verzekering. U hoeft daarom uw WGA-uitkeringslasten niet meer apart in te vullen in de premiewijzer. 
  • WGA-totaallasten
    Als u na 1 juli 2015 gestopt bent als eigenrisicodrager, dan geldt vanaf de datum dat u stopte een gewijzigde individuele premieberekening bij UWV voor u. Bij de berekening van de premie worden de zogenaamde WGA-totaallasten gebruikt. Dit zijn de uitkeringen die uitbetaald zijn in 2015 en die aan u toe te rekenen zijn. Deze uitkeringen zijn betaald door UWV, uzelf of uw verzekeraar. Deze wijziging geldt alleen voor u als u een middelgrote of grote werkgever bent en dus een loonsom in 2015 hebt van minimaal € 322.000.

Let op: de Premiewijzer Gedifferentieerde premie Werkhervattingskas (Whk) geeft ongeveer aan wat de hoogte is van uw gedifferentieerde premie. U kunt er geen rechten aan ontlenen. Heeft u een vraag over de hoogte of over de berekening van uw premie? Neem dan contact op met de Belastingdienst. 

Klantenservice

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Klantenservice

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten