WW-premies voor vaste en flexibele arbeidscontracten

geplaatst op 16 januari 2020

Vanaf 1 januari 2020 betaalt u een lage WW-premie voor werknemers met een vaste arbeidsovereenkomst. Let op: u moet er dan wel voor zorgen dat deze arbeidsovereenkomst voor 1 april 2020 in uw loonadministratie staat.

Wat verandert er?

Tot 1 januari 2020 werd de WW-premie berekend op basis van de sector waarin uw werknemer werkt. Nu wordt de WW-premie berekend op basis van het soort arbeidscontract. U betaalt dan een lage WW-premie of een hoge WW-premie.

Schriftelijke arbeidsovereenkomst

Bij het bepalen van de WW-premie wordt gekeken naar de gegevens in de loonadministratie. U betaalt de lage WW-premie als uit de arbeidsovereenkomst van uw werknemer blijkt dat hij voor onbepaalde tijd in dienst is en dat het geen oproepovereenkomst is. Deze schriftelijke arbeidsovereenkomst, die door u en uw werknemer ondertekend is, bewaart u in uw loonadministratie.

Uiterlijk op 31 maart in uw loonadministratie

Het is niet alle werkgevers gelukt om de administratieve wijzigingen voor 1 januari 2020 uit te voeren. Daarom krijgen zij hier meer tijd voor. Dit betekent voor u dat uiterlijk 31 maart de getekende arbeidsovereenkomsten in uw loonadministratie moeten staan. Had uw werknemer voor 1 januari 2020 al een vaste arbeidsovereenkomst? Dan mag u alvast de lage WW-premie betalen. Zorg wel dat de loonadministratie uiterlijk 31 maart is bijgewerkt. Anders betaalt u met terugwerkende kracht alsnog de hoge WW-premie. Lees hier meer over bij vraag 1.6 in het ‘Kennisdocument Premiedifferentiatie WW’ van de Rijksoverheid.

Meer informatie over de nieuwe berekening van de WW-premie

Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact

Nieuwsbrief Werkgevers

Ontvang elke maand de nieuwsbrief en mis geen belangrijke informatie over o.a. tegemoetkomingen en wet- en regelgeving.

Meld u hier aan

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten