Vraag voor 31 oktober uw definitieve berekening NOW aan

geplaatst op 02 augustus 2021

Heeft u een tegemoetkoming NOW ontvangen voor de eerste aanvraagperiode (maart, april en mei 2020)? Dan heeft u nog tot en met 31 oktober 2021 om een definitieve berekening aan te vragen.

Definitieve berekening

Het bedrag dat u heeft ontvangen is een voorschot, gebaseerd op uw geschatte omzetverlies. Nu uw daadwerkelijke omzetverlies bekend is, kunnen wij uw definitieve tegemoetkoming berekenen. Uit de definitieve berekening blijkt of u nog geld van ons krijgt of dat u een bedrag moet terugbetalen. U moet deze definitieve berekening wel eerst zelf bij ons aanvragen. Als u geen definitieve berekening aanvraagt, dan moet u de volledige tegemoetkoming terugbetalen.

Derden of accountantsverklaring

Als u een voorschot heeft ontvangen van € 20.000 of meer, of als uw definitieve tegemoetkoming hoger is dan € 25.000, dan moet u een derden- of accountantsverklaring meesturen met uw aanvraag. Controleer zelf of u een verklaring mee moet sturen met uw aanvraag. Houd er rekening mee dat het opvragen van een derden- of accountantsverklaring veel tijd kan kosten. Laat deze daarom op tijd opstellen zodat u voor 31 oktober 2021 de definitieve berekening kunt aanvragen.

Afzien van de tegemoetkoming

Wilt u afzien van uw tegemoetkoming? Dat kunt u doen door in het aanvraagformulier van de definitieve berekening een omzetverlies van minder dan 20% in te vullen. Ook als u wel een hoger percentage omzetverlies had. U hoeft dan de rest van het formulier niet in te vullen. U hoeft dan ook geen derden- of accountantsverklaring mee te sturen. Wel moet u dan de volledige tegemoetkoming terugbetalen.

Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact

Nieuwsbrief Werkgevers

Ontvang elke maand de nieuwsbrief en mis geen belangrijke informatie over o.a. tegemoetkomingen en wet- en regelgeving.

Meld u hier aan

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten