Veelgestelde vragen over betaald ouderschapsverlof

geplaatst op 08 december 2022

Wij krijgen regelmatig vragen van werkgevers over de Wet betaald ouderschapsverlof. Hieronder vindt u de antwoorden op de 2 meestgestelde vragen.

Hoe werkt het als een ouder nog maar een halve werkweek betaald ouderschapsverlof kan opnemen?
Soms lukt het uw werknemer niet om de volledige 9 werkweken betaald ouderschapsverlof op te nemen. Of het kind wordt in het midden van een werkweek 1 jaar of is in het midden van een werkweek 1 jaar in het gezin opgenomen. U doet dan toch een aanvraag voor een uitkering voor een hele werkweek. Wij berekenen de uitkering dan tot de juiste datum.

Hoe doe ik een tweede of derde betaalverzoek zonder de uitkering opnieuw aan te vragen?
Als u een uitkering betaald ouderschapsverlof aanvraagt is dit meteen een eerste betaalverzoek. Om een volgend betaalverzoek in te dienen gaat u in het werkgeversportaal naar ‘Overzicht aanvragen’. Klik op de melding van de werknemer, daarna op ‘Acties’ en dan op ‘Nieuw betaalverzoek’. Let op: U hoeft dus niet opnieuw een aanvraag voor een uitkering betaald ouderschapsverlof te doen.

Bekijk de video ‘Betaald ouderschapsverlof aanvragen voor werknemer’ voor meer uitleg over het indienen van betaalverzoeken

Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact

Nieuwsbrief Werkgevers

Ontvang elke maand de nieuwsbrief en mis geen belangrijke informatie over o.a. tegemoetkomingen en wet- en regelgeving.

Meld u hier aan

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten