Toch vaker recht op compensatie transitievergoeding

geplaatst op 27 juli 2022

Werkgevers hebben ook recht op compensatie van een betaalde transitievergoeding als de verplichte termijn van loondoorbetaling bij ziekte vóór 1 juli 2015 was verstreken. Dat heeft de Centrale Raad van Beroep bepaald.

Wat is de compensatie transitievergoeding?

Als u uw werknemer ontslaat of zijn contract niet verlengt, dan heeft deze werknemer recht op een transitievergoeding. In sommige situaties kunt u compensatie krijgen voor de betaalde vergoeding. Dit geldt bij ontslag wegens langdurige arbeidsongeschiktheid of bedrijfsbeëindiging. Bij langdurige arbeidsongeschiktheid kunt u met terugwerkende kracht compensatie aanvragen voor dienstverbanden die zijn geëindigd op of na 1 juli 2015.

Sommige werkgevers kregen geen compensatie

Werknemers hadden wel recht op een transitievergoeding als de verplichte termijn van loondoorbetaling bij ziekte (2 jaar of 104 weken) vóór 1 juli 2015 was verstreken en het dienstverband op of na 1 juli 2015 was beëindigd. Maar werkgevers die een transitievergoeding hadden betaald, kregen in deze situatie geen compensatie voor de vergoeding.

Uitspraak

De Centrale Raad van Beroep heeft op 1 juni 2022 bepaald dat werkgevers wel recht hebben op compensatie van de transitievergoeding als de verplichte termijn van loondoorbetaling bij ziekte vóór 1 juli 2015 was verstreken.

Wat betekent de uitspraak voor u?

Op dit moment onderzoekt het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de gevolgen van de uitspraak. Heeft u naar aanleiding van deze uitspraak al (opnieuw) een aanvraag ingediend? Dan kunnen wij mogelijk niet voldoen aan de genoemde beslistermijn in de ontvangstbevestiging. Wij nemen uw aanvraag in behandeling zodra duidelijk is hoe wij deze moeten afhandelen.

Meer informatie over de compensatie transitievergoeding bij langdurige arbeidsongeschiktheid

Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact

Nieuwsbrief Werkgevers

Ontvang elke maand de nieuwsbrief en mis geen belangrijke informatie over o.a. tegemoetkomingen en wet- en regelgeving.

Meld u hier aan

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten