Samenloop uitkering UWV en loonkostensubsidie eenvoudiger

geplaatst op 15 december 2021

Op 1 januari 2022 gaat een wetswijziging in die een samenloop van een uitkering van UWV en loonkostensubsidie van de gemeente eenvoudiger maakt. De nieuwe regels gelden bij aanvragen voor een Ziektewet- of een zwangerschaps- en bevallingsuitkering.

In welke situaties verandert er iets voor u?

U ontvangt loonkostensubsidie van de gemeente voor uw werknemer. Daarnaast vraagt u voor uw werknemer een zwangerschaps- en bevallingsuitkering (WAZO) aan. Of u vraagt Ziektewet-uitkering aan bij UWV in de volgende gevallen:

  • Uw werknemer is ziek door zwangerschap of bevalling.
  • Uw werknemer is ziek door orgaandonatie.
  • Uw werknemer is ziek en heeft een no-riskpolis.
  • Uw werknemer is ziek en valt onder de Compensatieregeling voor oudere, voormalig werkloze werknemers.

In deze situaties gelden de nieuwe regels als wij op of na 1 januari 2022 een aanvraag van u ontvangen voor een Ziektewet-uitkering of een zwangerschaps- en bevallingsuitkering.

Wat verandert er voor u?

Vanaf 1 januari verandert het volgende voor u:

  • U meldt uw werknemer alleen ziek bij UWV.
  • De loonkostensubsidie van de gemeente loopt door.
  • Bij de berekening van de hoogte van de uitkering voor uw werknemer houden wij rekening met de betaling van de loonkostensubsidie door de gemeente. U krijgt zo niet te veel loonkostensubsidie of uitkering.

Zo berekenen wij de uitkering

Wij berekenen de uitkering voor uw werknemer als volgt wanneer wij de aanvraag voor de uitkering op of na 1 januari 2022 ontvangen. We vermenigvuldigen het uitkeringsbedrag met het loonwaardepercentage dat de gemeente aan ons geeft wanneer wij de aanvraag voor de uitkering ontvangen. De uitkomst is de uitkering voor uw werknemer.

Het loonwaardepercentage is de arbeidsprestatie van een werknemer uitgedrukt in een percentage van de arbeidsprestatie van een gewone, vergelijkbare werknemer in die functie. De gemeente stelt het loonwaardepercentage vast. Dit is een percentage van het wettelijk minimumloon. De loonwaarde voor de berekening is minimaal 30%. Dit is wettelijk vastgelegd.

Voordeel nieuwe regels

De nieuwe regels voorkomen dat de gemeente u te veel loonkostensubsidie betaalt en dat u moet terugbetalen. Ook is nog maar 1 ziekmelding nodig: alleen die aan UWV. De nieuwe regels besparen zo veel tijd en administratieve handelingen.

Lees meer over wanneer uw werknemer een Ziektewet-uitkering krijgt

Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact

Nieuwsbrief Werkgevers

Ontvang elke maand de nieuwsbrief en mis geen belangrijke informatie over o.a. tegemoetkomingen en wet- en regelgeving.

Meld u hier aan

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten