Overgangsregeling LKV tot uiterlijk 1 mei 2018

geplaatst op 31 januari 2018

Het LKV (loonkostenvoordeel) vervangt de premiekortingen oudere werknemer of arbeidsgehandicapte werknemer. U komt in aanmerking voor deze overgangsregeling als u aan de voorwaarden voldoet.

Hoe werkt de overgangsregeling?

Had u in 2017 recht op deze premiekortingen? Dan komt u nu in aanmerking voor de overgangsregeling als u aan de voorwaarden voldoet. U geeft dan in uw aangifte over het laatste aangiftetijdvak van 2017 aan dat u voor een werknemer de premiekorting toepast. Ook vult u het bedrag van de premiekorting in. Alleen dan kunnen wij beoordelen voor welke werknemer(s) u recht heeft op het LKV. En hoelang u daar recht op heeft.

Geef uw correctiebericht uiterlijk 1 mei door

Heeft u nog niet doorgegeven dat u de overgangsregeling wilt toepassen? Stuur dan een correctiebericht aan de Belastingdienst. Via www.belastingdienst.nl leest u in de Nieuwsbrief Loonheffingen 2018 bij punt 1.4 hoe u dit doet. Correctieberichten die de Belastingdienst na 1 mei 2018 ontvangt, worden niet verwerkt voor deze overgangsregeling. In uw aangifte over 2018 geeft u aan dat u het LKV voor deze werknemer(s) wilt toepassen. 

Meer informatie

Wilt u weten wanneer u recht heeft op het LKV? Lees dan meer over het loonkostenvoordeel (LKV) op uwv.nl. Meld u ook aan voor onze digitale UWV Nieuwsbrief Werkgevers. Daarnaast vindt u meer informatie op www.belastingdienst.nl en www.rijksoverheid.nl.

Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact

Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de maandelijkse Nieuwsbrief Werkgevers.

Aanmelden nieuwsbrief

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten