Ondersteuning werkgevers na overstromingen Limburg

geplaatst op 23 juli 2021

Werkgevers die getroffen zijn door de overstromingen in Limburg, kunnen vanaf maandag 26 juli een tegemoetkoming NOW aanvragen. Voor de regeling Onwerkbaar weer is de meldingstermijn verlengd tot en met maandag 2 augustus.

Omzetverlies door gevolgen overstromingen

De NOW is oorspronkelijk bedoeld voor werkgevers die door de coronacrisis omzetverlies hebben. Maar nu veel werkgevers in Limburg hard getroffen zijn door de gevolgen van de overstromingen, kunnen zij vanaf 26 juli (in de zesde aanvraagperiode) ook een aanvraag doen voor een tegemoetkoming NOW.

Voor elke aanvraag NOW gelden dezelfde voorwaarden

Voor elke aanvraag NOW gelden dezelfde voorwaarden, ongeacht de reden van de aanvraag. Zo moet u een gemiddeld omzetverlies hebben van minimaal 20% (in vergelijking met 2019) over een periode van 3 aaneengesloten maanden. De tegemoetkoming is bedoeld om het loon van uw werknemers door te betalen, als er tijdelijk geen werk is. In de zesde aanvraagperiode kunt u maximaal 80% omzetverlies opgeven in de aanvraag.

Melding onwerkbaar weer: tot en met 2 augustus

Als u in de cao afspraken heeft gemaakt over onwerkbaar weer wegens wateroverlast of hoog water, dan kunt u gebruik maken van de regeling Onwerkbaar weer. U heeft langer dan normaal de tijd om bij UWV een melding van onwerkbaar weer te doen. Met terugwerkende kracht kan dit nog tot en met maandag 2 augustus, voor de dagen waarop er sprake was van wateroverlast. Uw melding wordt dan als tijdige melding in behandeling genomen.

WW wegens onwerkbaar weer telt mee als omzet voor NOW

Maakt u gebruik van NOW én Onwerkbaar weer, dan tellen de WW-uitkeringen wegens onwerkbaar weer mee als omzet voor de NOW. Het percentage omzetverlies dat u invult op de aanvraag NOW wordt hierdoor dus lager.

Lees meer over de zesde aanvraagperiode NOW
Lees meer over de regeling Onwerkbaar weer

Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact

Nieuwsbrief Werkgevers

Ontvang elke maand de nieuwsbrief en mis geen belangrijke informatie over o.a. tegemoetkomingen en wet- en regelgeving.

Meld u hier aan

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten