Werkwijzer Poortwachter vernieuwd

geplaatst op 08 september 2022

In de Werkwijzer Poortwachter zijn diverse teksten aangepast. Bijvoorbeeld over de re-integratie van werknemers met WSW-indicatie of beschut werk vanuit de Participatiewet. Ook is er een nieuwe versie van het addendum Poortwachter COVID-19.

Welke werkgever is verantwoordelijk?

Alle aanpassingen in de nieuwe versie van de werkwijzer zijn aangegeven met een blauwe streep in de kantlijn. De aangepaste teksten gaan onder meer over re-integratie van werknemers bij met elkaar verbonden ondernemingen, begeleiding van zieke werknemers en arbeidsconflicten. De informatie over werknemers met een WSW-indicatie of beschut werk staat in hoofdstuk 6 ‘Bijzondere arbeidsverhoudingen’. Daarin wordt uitgelegd welke werkgever verantwoordelijk is voor de re-integratie van deze werknemers.

Ook nieuwe versie addendum

Het addendum bij de werkwijzer, over re-integratie en coronavirus, heeft ook een update gekregen. De tekst is aangepast aan de huidige situatie rond COVID-19.

Hulp bij re-integratie

De Werkwijzer Poortwachter helpt bij de begeleiding en re-integratie van zieke of arbeidsongeschikte werknemers. Er staat in wat wij van u als werkgever verwachten bij de uitvoering van de Wet verbetering poortwachter. In deze wet zijn alle regels voor ziekte en re-integratie van werknemers vastgelegd.

Bekijk de vernieuwde Werkwijzer Poortwachter en het addendum Poortwachter COVID-19

Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact

Nieuwsbrief Werkgevers

Ontvang elke maand de nieuwsbrief en mis geen belangrijke informatie over o.a. tegemoetkomingen en wet- en regelgeving.

Meld u hier aan

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten