Vereenvoudigde beoordeling WIA-aanvraag 60-plussers

geplaatst op 13 oktober 2022

Uw (ex-)werknemer van 60 jaar of ouder kan van 1 oktober 2022 tot en met 31 december 2023 een vereenvoudigde beoordeling van de WIA-aanvraag krijgen. Voorwaarde is wel dat de datum waarop uw werknemer 2 jaar ziek is in die periode valt.

Zo werkt de vereenvoudigde beoordeling

Wij beoordelen de situatie van uw (ex-)werknemer op basis van de schriftelijke informatie die wij ontvingen bij de aanvraag. Bijvoorbeeld het re-integratieverslag. Daarna belt de arbeidsdeskundige u en uw werknemer met een uitleg. Als u en uw werknemer na deze uitleg voor de vereenvoudigde beoordeling kiezen, dan wordt de beoordeling uitgevoerd zonder verzekeringsarts.

Toch beoordeling door verzekeringsarts

Wilt u dat uw werknemer een beoordeling door een verzekeringsarts krijgt? Geef dat dan aan tijdens het gesprek met de arbeidsdeskundige. Het kan ook zijn dat wij op basis van de informatie zien dat uw (ex-)werknemer tot aan de AOW-leeftijd helemaal niet meer kan werken. Dan wordt uw (ex-)werknemer wel beoordeeld door een verzekeringsarts, zodat hij misschien een IVA-uitkering kan krijgen.

Maatregelen om wachttijd te verminderen

Op dit moment zijn er meer aanvragen voor een WIA-uitkering dan wij aankunnen. Daardoor lopen we achter met de beoordelingen en kunnen we meestal niet binnen 8 weken een beslissing nemen. Wij nemen daarom maatregelen om de beoordeling van een WIA-uitkering te versnellen.

Lees meer over deze maatregel

Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact

Nieuwsbrief Werkgevers

Ontvang elke maand de nieuwsbrief en mis geen belangrijke informatie over o.a. tegemoetkomingen en wet- en regelgeving.

Meld u hier aan

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten