Belangrijke datums voor uw aanvraag NOW

geplaatst op 13 januari 2022

Wilt u NOW aanvragen, of heeft u NOW ontvangen en moet u een definitieve berekening aanvragen? Let er dan op dat u uw aanvraag op tijd doet. Ook als u wacht op een derden- of accountantsverklaring moet u op tijd uw aanvraag voor de definitieve berekening doen.

Aanvragen tegemoetkoming zevende aanvraagperiode

U kunt nog tot en met 31 januari 2022 een tegemoetkoming aanvragen voor de zevende aanvraagperiode (november en december 2021). In uw aanvraag voor de tegemoetkoming kunt u maximaal 80% omzetverlies invullen. Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen is dit percentage verhoogd naar 90%. Als u meer dan 80% omzetverlies heeft, dan kunt u dit bij uw aanvraag voor de definitieve berekening doorgeven.

Achtste aanvraagperiode

Het kabinet heeft aangekondigd dat er een achtste aanvraagperiode komt (januari, februari en maart 2022). Het streven is dat u in februari hiervoor een aanvraag kunt doen. Meer informatie over de voorwaarden en de opening van het loket volgen binnenkort. Houd daarvoor onze website in de gaten.

Definitieve berekening vierde en vijfde aanvraagperiode

Heeft u een tegemoetkoming ontvangen voor de vierde en vijfde aanvraagperiode? Dan kunt u vanaf 31 januari 2022 een definitieve berekening aanvragen. Vraag altijd een definitieve berekening aan. Als u dit niet doet, moet u het voorschot namelijk in zijn geheel terugbetalen.

Lees meer over de NOW

Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact

Nieuwsbrief Werkgevers

Ontvang elke maand de nieuwsbrief en mis geen belangrijke informatie over o.a. tegemoetkomingen en wet- en regelgeving.

Meld u hier aan

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten