Bereken uw gedifferentieerde premie voor WGA en ZW-flex

geplaatst op 09 september 2021

Bereken met onze Premiewijzer zelf wat in 2022 bij UWV uw premie is voor de WGA en ZW-flex. Deze informatie kan bijvoorbeeld helpen bij uw beslissing of u eigenrisicodrager wilt worden of blijven.

Wat is mijn premie bij UWV?

Met de rekenhulp ‘Premiewijzer gedifferentieerde premie Werkhervattingskas’ berekent u zelf uw premie bij UWV voor de WGA, de ZW-flex of allebei. De Premiewijzer is aangepast aan de cijfers voor 2022.

Verzekeren bij UWV of eigen risico dragen

Veel werkgevers beslissen rond deze tijd of zij zich in 2022 bij UWV verzekeren of het risico zelf willen dragen. Eigenrisicodragers kunnen zich verzekeren bij een private verzekeraar voor de kosten van het dragen van het eigen risico. Als u twijfelt, kan inzicht in de premie bij UWV bij de beslissing helpen. Met de Premiewijzer maakt u een inschatting van uw premie bij UWV. De precieze premie krijgt u dan eind 2021 via een beslissing van de Belastingdienst.

Op tijd aan- of afmelden eigen risico dragen

Bij de beslissing om privaat of publiek (bij UWV) verzekerd te zijn, let u op de premie. Maar het is ook belangrijk op de hoogte te zijn van de administratieve taken die u heeft als eigenrisicodrager. Laat u daarom goed adviseren. Wilt u zich aanmelden of afmelden als eigenrisicodrager in 2022? Dit kan tot en met 1 oktober 2021, bij de Belastingdienst.

Naar de Premiewijzer

Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact

Nieuwsbrief Werkgevers

Ontvang elke maand de nieuwsbrief en mis geen belangrijke informatie over o.a. tegemoetkomingen en wet- en regelgeving.

Meld u hier aan

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten