Vraag op tijd uw definitieve berekening NOW aan

geplaatst op 14 oktober 2021

Heeft u een tegemoetkoming NOW ontvangen? Dan moet u een definitieve berekening aanvragen. Ook als u wacht op een accountants- of derdenverklaring moet u op tijd uw aanvraag voor de definitieve berekening doen.

Doe uiterlijk 31 oktober uw aanvraag voor de eerste aanvraagperiode

Als u een tegemoetkoming heeft ontvangen in de eerste aanvraagperiode (maart, april en mei 2020) dan moet u uiterlijk 31 oktober 2021 een definitieve berekening aanvragen. Doet u dit niet dan moet u uw volledige voorschot terugbetalen. Heeft u nog geen accountants- of derdenverklaring? Doe ook dan uiterlijk 31 oktober 2021 uw aanvraag. In het aanvraagformulier kunt u aangeven dat u de verklaring nog niet heeft. U heeft dan nog tot en met 6 februari 2022 om uw aanvraag met verklaring af te maken. Lees meer over wat u moet doen als u nog geen accountants- of derdenverklaring heeft.

Loket definitieve berekening derde aanvraagperiode open

Het loket voor het aanvragen van een definitieve berekening voor de derde aanvraagperiode is geopend. Tot en met 22 februari 2023 kunt u uw aanvraag doen. Voor een schatting van de hoogte van uw definitieve tegemoetkoming kunt u de rekenhulp Simulatie NOW gebruiken. Zo kunt u ook zien of u een accountantsverklaring of derdenverklaring moet meesturen met uw aanvraag. Blijkt uit de definitieve berekening dat u een bedrag moet terugbetalen? Dan kunt u online een betalingsregeling met ons afspreken. Wacht daar wel mee tot u van ons een beslissing heeft ontvangen over uw aanvraag.

Lees meer over de NOW

Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact

Nieuwsbrief Werkgevers

Ontvang elke maand de nieuwsbrief en mis geen belangrijke informatie over o.a. tegemoetkomingen en wet- en regelgeving.

Meld u hier aan

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten