Webinar over Wet betaald ouderschapsverlof

geplaatst op 14 oktober 2021

Op 2 augustus 2022 gaat de Wet betaald ouderschapsverlof (Wbo) in. Op 8 november organiseren wij een webinar hierover. Wij vertellen u daarin over de nieuwe wet en wat deze voor u en uw werknemer betekent. Via de chat kunt u vragen stellen.

Wanneer kan uw werknemer betaald ouderschapsverlof opnemen?

Ouders hebben tot hun kind 8 jaar oud is recht op ouderschapsverlof. Dit is een verlof van maximaal 26 keer het aantal uren van hun werkweek. Hiervan kunnen zij 9 weken betaald opnemen. Dit moeten zij binnen 12 maanden na de geboorte van hun kind doen. Of binnen 12 maanden na opname in het gezin, als het om een adoptie- of pleegkind gaat en het kind nog geen 8 jaar is. Uw werknemer kan het verlof flexibel opnemen en krijgt over de 9 weken van het betaalde verlof 50% van het dagloon betaald. U als werkgever vraagt hiervoor een uitkering aan bij UWV.

Meld u aan voor ons webinar

Tijdens het webinar ‘Nieuwe Wet betaald ouderschapsverlof’ vertellen wij u meer over deze wet. Het vindt plaats op maandag 8 november 2021 van 14.00 tot 15.00 uur. Deelname is gratis. Een opname van het webinar kunt u later hier terugkijken. U vindt ook meer informatie op de website Rijksoverheid.nl.

Meld u nu aan voor het webinar (Let op: U gaat naar een website die geen verouderde browsers ondersteunt)

Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact

Nieuwsbrief Werkgevers

Ontvang elke maand de nieuwsbrief en mis geen belangrijke informatie over o.a. tegemoetkomingen en wet- en regelgeving.

Meld u hier aan

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten