Geen werk door onwerkbaar weer? Zo meldt u het

geplaatst op 11 november 2021

Door extreem weer kan uw bedrijf tijdelijk stil komen te liggen. Bijvoorbeeld bij sneeuw, strenge vorst of hoogwater. Uw werknemers kunnen dan misschien een WW-uitkering krijgen.

Melden van onwerkbaar weer

U meldt het onwerkbare weer voor 10.00 uur op de dag dat uw werknemers niet kunnen werken. De melding geldt dan voor de hele dag. U moet voor iedere dag dat het onwerkbare weer aanhoudt opnieuw een melding doen. Uw werknemers mogen op die ook dagen niet ergens anders werken of op de werkplek aanwezig zijn.

Bij langdurige regenval ook melding na 10.00 uur mogelijk

Is het werk stilgelegd wegens langdurige regenval? Dan kunt u ook na 10.00 uur een melding doen, maar u moet het wel nog op dezelfde dag melden.

Aanvraag WW-uitkering

In de CAO of arbeidsovereenkomst staat of u een WW-uitkering voor uw werknemers kunt aanvragen. De eerste dagen dat uw werknemers niet kunnen werken zijn wachtdagen. Op die dagen betaalt u nog zelf het loon door, maar u moet op deze dagen dus wel een melding doen. Als het onwerkbare weer langer duurt dan het aantal wachtdagen dat geldt, kunt u voor uw werknemers een WW-uitkering aanvragen. Vraag de uitkering aan binnen 26 weken na de eerste dag waarop u het loon niet meer zelf hoeft door te betalen.

Meer informatie over onwerkbaar weer

Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact

Nieuwsbrief Werkgevers

Ontvang elke maand de nieuwsbrief en mis geen belangrijke informatie over o.a. tegemoetkomingen en wet- en regelgeving.

Meld u hier aan

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten