Documenten WIA-aanvraag nu eenvoudig aan te leveren

geplaatst op 20 mei 2021

Als uw werknemer bijna 2 jaar ziek is, vraagt hij zelf een WIA-uitkering aan. Uw werknemer kan u vragen om hier documenten voor aan te leveren. Op onze website staat nu duidelijker welke documenten nodig zijn en hoe u deze aanlevert.

Wie stuurt welke documenten op?

Uw werknemer is verantwoordelijk voor het aanleveren van alle WIA-documenten. Die documenten zijn onderdeel van het re-integratieverslag. Om welke documenten het gaat leest u op De re-integratie vastleggen in het re-integratieverslag. Uw werknemer kan ook vragen of u documenten namens hem online wilt opsturen. Let op: medische gegevens mag uw werknemer alleen zelf naar ons opsturen.

Eenvoudig uploaden

Om de documenten te uploaden logt u in op het werkgeversportaal. In het linkermenu klikt u op ‘uploaden’ en selecteert u ‘Re-integratieverslag (RIV)’. Daar kunt u de documenten dan eenvoudig uploaden. In het ‘stappenplan bij ziekte werknemer’ en bij de informatie over de aanvraag van de WIA-uitkering vindt u nu ook een link naar het werkgeversportaal. Zo kunt u gemakkelijk en zelf op tijd de juiste documenten uploaden. Doe dit uiterlijk 1 dag nadat uw werknemer de WIA-uitkering heeft aangevraagd.

Lees meer op Mijn werknemer is langdurig ziek 

Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact

Nieuwsbrief Werkgevers

Ontvang elke maand de nieuwsbrief en mis geen belangrijke informatie over o.a. tegemoetkomingen en wet- en regelgeving.

Meld u hier aan

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten